Gå til hovedindhold

Om Riises Landsted

Riises Landsted på Allégade 5 er en smuk, fredet bygning fra 1860 med eget haveanlæg og Frederiksberg Have som nabo. Frem til efteråret 2024 fungerer huset som et kulturelt møde-, formidlings- og udstillingssted, hvor stueetagen bruges til forskellige typer kulturelle arrangementer og aktiviteter.

Aktiviteterne i 2024 er planlagt og det er ikke muligt at booke huset.

Indhold

    Den senklassicistiske villa, Riises Landsted, er opført i 1860 på Frederiksberg, som nærmeste nabo til Frederiksberg Runddel. Huset er en smuk repræsentant for den byggeskik, som knytter sig til Allégades historie og et fint bevaret udtryk for tidens villabyggeri. Landstedet, der er fredet, blev erhvervet af Realdania By & Byg i 2005 for at sikre huset og dets historie for eftertiden

    Riises Landsted er et stykke frederiksbergsk arkitekturhistorie. Det fredede senklassicistiske landsted er et smukt vidne om det landlige Frederiksbergs forhistorie og udvikling. Placeret tilbagetrukket på grunden med en stor forhave omhegnet af et lavt stakit efterlever landstedet endnu, hvad de mere end 200 år gamle servitutter dikterer for Frederiksbergs ældste gade, Allégade.

    Læs mere om Riises Landsted her